Zoete aardappel stamppot met boerenkool
Servings
2
Ready In:
30min
Dit is echt de lekkerste stamppot
Ik ben een echte Twentse en dus ook dol op stamppot. Dat gaat nou eenmaal goed samen : -) Maar ik vind de smaak van gewone aardappelen een beetje flauwtjes. Of nouja, gewoon überhaupt niet aanwezig hahaha.. Daarom deze variant met zoete aardappelen. Heerlijk! En daarbij bevatten zoete aardappelen ook nog eens meer anti-oxidanten dan reguliere aardappelen, want die bevinden zich in de kleur. Anyway, niet dat er iets mis is met gewone piepers, maar deze vind ik lekkerder en dat ze gezond zijn is een mooie plus toch?

Ingrediënten
- 5 grote zoete aardappelen
- 300g fijngesneden boerenkool
- scheutje plantaardige melk
- 1 blok gerookte tofu (voor de ‘spekjes’)
- peper en zout
Optioneel:
- violife block (feta)
- Plantaardige rookworst
- 1el appelmoes
Instructies
Stap 1
Schil de zoete aardappels en snij ze fijn in grove stukken. Kook ze gaar in ongeveer twintig minuten. Stoom de boerenkool er bovenop mee.
Stap 2
Snij het gerookte tofu blok in fijne reepjes en bak deze op in de pan in een scheutje olijfolie.
Stap 3
Als je aardappels en de boerenkool gaar zijn giet je deze af. Vervolgens doe je er een scheutje plantaardige melk bij en als je het wat romiger wilt kan je er ook een el plantaardige boter bij doen. Stamp het nu fijn met de stamper.
Stap 4
Strooi er wat peper en zout over en serveer met de gerookte tofu blokjes en eventueel de feta en de worst. Eet smakelijk!