Vegan Paëlla
Servings
3
Ready In:
30min
Paëlla geeft je toch een instant vakantie gevoel…
… maar als vegan eet je het eigenlijk niet zo snel meer! Jammer! Want het is zo heerlijk!
Één keer in de zoveel tijd vind ik het super leuk om een collega blogger in het zonnetje te zetten en deze keer doe ik dat met Kimkommers. Deze toffe meid heeft een van mijn favoriete gerechten geveganized! Namelijk paëlla. Het eten van paëlla geeft mij altijd meteen het gevoel alsof ik met m’n tenen in het zand ergens op een terras in de zon naar een gitaartje zit te luisteren met een glaasje wijn erbij en een bruingebrand huidje. Heerlijk toch! En nu kan je het gewoon lekker weer zelf maken.

Ingrediënten
-
1 ui
-
125g champignons
-
1 paprika
-
1 wortel
-
½ courgette
-
2 tomaten
-
1 bosje peterselie
-
1 eetl plantaardige olie
-
1 eetl paella kruiden
-
1 teen knoflook, geperst
-
1 blikje tomatenpuree (70 g)
-
250g paella rijst (bomba rijst)
-
500ml groentebouillon
-
1 snuf saffraan
- 1 limoen
Optioneel:
- van die plantaardige nepgarnalen die bij de toko te koop zijn
Instructies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200′.
Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Snij de overige groentes in fijne blokjes. Snij ook de peterselie fijn.
Stap 2
Verhit de olie in de paella- of ovenbestendige pan en fruit de ui samen met de paella kruiden en knoflook.
Stap 3
Verhit de olie in een paella- of ovenbestendige pan en fruit de ui samen met de paella kruiden en knoflook aan.
Voeg de champignons, paprika, wortel en courgette toe. Laat de groente wat zachter worden.
Roer de tomatenpuree en peterselie erdoor.
Voeg de paella rijst toe, verdeel deze goed over de pan.
Schenk de bouillon erover. Zorg ervoor dat de rijst goed onder water staat, als dit niet het geval is voeg dan wat extra bouillon toe.
Strooi de tomatenblokjes eroverheen.
Stop een paar draadjes saffraan tussen een stukje aluminiumfolie. Houdt het stukje aluminiumfolie in het vuur (of als je net als ik elektrisch kookt, in het vuurtje van een lucifer of aansteker). Hierdoor komen de aroma’s vrij. Voeg daarna aan de paella toe.
Stap 4
Zet dit geheel 20′ in de oven. Tot slot voeg je er nog wat limoensap aan toe.