Vegan gevulde eieren

Servings

10-15

Ready In:

15′ prep. 1 uur opstijven.

Vegan gevulde eieren.

Wait what? Ik weet dat ik dit recept origineel plaats op 1 april, omdat het bijna pasen is, maar het is geen grap! Deze awesome gevulde eitjes zijn niet alleen Vegan, maar ook nog eens super gezond. All the taste, none of the cholesterol die je wel vindt in reguliere eitjes. 

 

Ben je al benieuwd hoe je ze maakt? I can’t blaim you! Het recept vindt je hieronder.

 

Mijn moeder en ik zijn dol op gevuld ei en toen wij (mijn man en ik) vegan werden en het bijna pasen was, zat moeders flink te balen dat er geen gevuld ei op tafel zou komen. Dat kon ik gelukkig verhelpen. Het originele recept staat op vegetus, maar ik heb het aangepast naar mijn eigen smaak om de textuur en kleur te verbeteren.  

 

Deze eieren zijn een dikke hit. Op verjaardagen, met pasen. Eigenlijk altijd! Ze smaken fantastisch. De truc hiervoor is Kala namak, oftewel zwart zout. Dat geeft echt een fantastische ei smaak. Daarnaast zien ze er echt geweldig uit! Er wordt altijd hard gelachen om deze en ze zijn een echte showstopper op tafel. Helemaal als je vertelt dat je ze maakt van soja yoghurt, speciaal zout en Tofu! Pro tip, vertel dit pas nadat ze op zijn, hahaha..

 

Ps, wil je weten waarom eieren zo onwijs dieronvriendelijk zijn? En dan vooral die voorgekookte spotgoedkope pruttel die rond pasen verkocht wordt? Kijk dan eens hier

 

Ingrediënten

Eieren

  • 500ml soja yoghurt
  • 1/2 zakje agar agar (+-7g, komt niet zo nauw)
  • 1tl zwart zout of meer naar smaak

Vulling

  • 1/2 blok uitgeperste tofu
  • 2 el remia mayolijn (vegan mayonaise naar smaak)
  • 1 avocado
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl kala namak
  • 1 tl kerrie (madras) poeder
  • snufje peper en zout

Keuken gerei

Eierdopjes of van die koelkast ei bakjes

staafmixer

Spuitzak. Of vouw een spuitzak van bakpapier als je er geen hebt. 

Instructies

Stap 1

Begin met het maken van de eieren. Doe de soja yoghurt in een pannetje, los de Agar Agar op in een glas met een bodempje water en roer door de yoghurt. Zet nu de pit aan en breng samen aan de kook.

Stap 2

Wanneer de yoghurt zachtjes kookt laat je het nog 2-3 minuutjes pruttelen en blijf rustig roeren zodat het niet aanbrand aan de pan. Voeg tot slot de kala namak toe en roer er goed door. Een theelepel is goed, als je meer doet krijg je nog meer ei smaak. Probeer het eerste met die ene theelepel zou ik zeggen en dan kan je voor een volgende keer bepalen of jij het lekker vindt om meer of minder te gebruiken.

Stap 3

Schenk de yoghurt in eierdopjes op van die bakjes voor eieren die je altijd bij je koelkast geleverd krijgt. Het mengsel is nu nog super vloeibaar. Wanneer je alles ingeschonken hebt zet je het in de koelkast en laat je het minstens een uur opstijven. Ondertussen maak je de eiervulling.

Stap 4

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een bakje van de staafmixer en mix tot een glad geheel. Vul je spuitzak ermee. Als je straks over houdt is dat ook heerlijk als luxe broodbeleg of op een toastje.

 

Stap 5

Als de ‘eitjes’ hard geworden zijn in de koelkast wip je ze uit hun dopje en snij je met een mesje een klein stukje van het onderkantje eraf zodat ze rechtop blijven staan. vervolgens hol je ze uit met een lepeltje of mesje zodat er een gat ontstaat. Dit vul je met de spuitzak en voilà! Vegan gevuld ei!

People Who’ve Made This

More Recipes

Havermout appeltaartje

'yoghurt' met muesli

Fruitsalade