Spierballen pasta
Servings
2
Ready In:
20min
Spierballen pasta
Eiwitten! Hoe kom je toch als vegan aan je eiwitten? Hahaha.. nou zo dus! Serieus, als veganist kom je echt geen eiwitten tekort. Wanneer jij voldoende caloriën eet en in ieder geval een enigszins gevarieerd eetpatroon hebt, dan zit het wel goed. Wist je bijvoorbeeld dat er ook veel topsporters zijn die veganist zijn? Denk bijvoorbeeld eens aan Lewis Hamilton, Patrick Baboumian, Serena Williams, Jeremy Reijnders of Janneke van der Meulen. Allemaal plantpowered beesten!
En deze pasta? Die zit boordevol eiwitten, want peulvruchten zijn de koningen van de eiwit bommen.
Dit gerecht bevat veel linzen en linzen zijn peulvruchten en zitten daarom boordevol met eiwitten! -> 21 g eiwit p 100 g linzen, terwijl er in magere kwark maar 10g eiwit zit p 100g, en in rundergehakt 19, in kip ook zo’n 20g en in eieren maar 13g.
Echte plant power dus!
Ready to cook up some muscles?
Dan komt hier het recept!

Ingrediënten
-
200g linzen pasta (verse of uit verpakking)
-
1 ui
-
2 knoflook teentjes, afh van je smaak
-
1/2tl kurkuma
-
2el italiaanse kruiden
-
250g champignons (kies de soort paddenstoel die je lekker vindt. het maakt niet veel uit. Zelf ben ik gek op kastanje champignons)
-
1 blik linzen (400g)
-
1 blik tomatenblokjes (400g)
-
1el rode wijn azijn
-
2 handjes olijven
-
optioneel:
-
1 handje vegan kaas
-
1 handje verse basilicum


Instructies
Stap 1
Boen de champignons schoon en snij in grove stukken. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Laat de linzen uitlekken en spoel goed af.
Stap 2
Kook de pasta volgens de verpakking.
Voeg een klein scheutje olijfolie toe aan je pan en bak de champignons een paraminuten op tot ze mooi bruin zijn. Zet in een bakje apart.
Stap 3
Doe opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak nog even een minuutje mee.
Stap 4
Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
Stap 5
Tot slot roer je de champignons weer door je saus.
Serveer met de pasta en eventueel wat extra verse basilicum en een beetje plantaardige kaas.