Spaanse omelet

Servings

4

Ready In:

40min

Een spaans aardappel omeletje 

Toen wij in Andalusië op vakantie waren

kon je deze omeletten gewoon kant en klaar bij de Lidl kopen! Zo makkelijk 🙂 Hier kan dat uiteraard niet, maar gelukkig zelf maken helemaal niet moeilijk en vast en zeker veeeeel lekkerder! Hup, hup, aan de slag dus!

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels
  • 1 ui
  • 200g kikkererwten meel (mag ook een andere meel variant zijn)
  • 200ml water
  • 1/4tl kala namak
  • verse groentes ter garnering en evt wat plantaardige kaas of verse kruiden, zoals koriander, peterselie of basilicum (invulling naar eigen smaak)

 

Instructies

Stap 1

Was en schil de aardappels. Snij ze in kleine blokjes. Snij de ui fijn. Verwarm de oven voor op 200′. Was de groentes waarmee je de tortilla wilt garneren en snij fijn. Bak de groentes in de oven gedurende zo’n 20′

 

Stap 2

Verwarm wat olie in de pan en fruit de ui aan en bak de aardappeltjes even mee op. Voeg het zout toe en roer goed door. 

Stap 3

Voeg het water toe aan de pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten sudderen of totdat de aardappels gaar zijn. Schep de aardappels en ui uit de pan.

Stap 4

In een kom mix je de meel en het water goed samen. Vervolgens voeg je de aardappels en ui toe. Dit prak je of je gebruikt een staafmixer als je het gladder wilt hebben.  

Stap 5

Verwarm wat olie in een pan en bak het aardappel mengsel ongeveer 5 minuutjes totdat het wat hard geworden is. Doe een deksel of bord op de pan en draai de tortilla om. Bak ook de andere kant nog een paar minuten. 

Stap 6

Serveer je tortilla en garneer met de groenten uit de oven. Voeg evt nog een heel klein snufje Kala namaak toe. Eet smakelijk!

People Who’ve Made This

Meer recepten

Gezonde pannenkoeken

Ontbijt smoothies

Gebakken havermout