Plantaardige yoghurt met Muesli
Servings
1
Ready In:
10min
Een makkelijk en snel ontbijtje
Niet alle recepten hoeven ingewikkeld of insta’waardig’ te zijn.
Gewoon voor een doordeweekse dag een lekker en voedzaam ontbijtje is natuurlijk helemaal prima en super praktisch! Neem dit heerlijke ontbijt. Ik ben er dol op en eet dit het aller vaakste in de ochtend. Soms, wanneer ik zin heb in een echte treat doe ik er nog een eetlepel pure hageslag bij. Puur geluk!

Ingrediënten
- 250ml ongezoete plantaardige yoghurt (bijvoorbeeld soja)
- 4el ongezoete muesli
- 1-2 el gebroken lijnzaad
- 2 handjes bessen naar keuze (bijvoorbeeld blauwe bessen en aardbeien)
- evt nog 1 banaan en/of een el pure melkvrije hagelslag
Instructies
Het voelt een beetje overdreven om instructies te geven bij dit ‘recept’, maar here it goes 😉
Stap 1
Was je bessen af onder de kraan. Ontkroon de aardbeien en snij in kleinere stukjes.
Stap 2
Wanneer je geen gebroken lijnzaad hebt maar hele dan kan je deze even zelf breken in de vijzel, een koffie molen, een keukenmachine of blender. Ons lichaam kan heel lijnzaad niet verwerken dus de gezonde voedingsstoffen kunnen we alleen maar uit gebroken lijnzaad halen. Wanneer lijnzaad eenmaal gebroken is en het in aanraking komt met lucht (bijvoorbeeld wanneer je een gebroken pak lijnzaad uit de supermarkt koopt en dat open maakt) dan oxideren de gezonde vetten met het zuurstof en gaat er voedingsstof verloren. Bij ons thuis gaat een pak lijnzaad ongeveer 1-2 weken mee en zolang je het binnen een maand op eet is er niets aan de hand. Doe je echter erg lang met een pak lijnzaad dan kan je beter heel lijnzaad kopen en zelf breken. Doe dit bijvoorbeeld telkens aan het begin van de week en maak dan een portie voor de rest van die week.
Stap 3
Voeg alle ingredienten samen in een kom en eet smakelijk!