Pindakaas, banaan en chocolade havermouttaart van een echte fitgirl!

Servings

2

Ready In:

30min

Pindakaas, banaan en chocolade havermouttaart

Inmiddels is het geen geheim meer dat ik echt gek ben op gebakken havermout. Daarom viel dit recept ook meteen in de smaak. Het is niet mijn eigen recept, maar ik zet hiermee een powervrouw in de schijnwerpers die ik echt enorm bewonder! Kennen jullie Maartje van maartjemaria.com al? Klik hier voor haar website en hier voor het originele recept. Ik heb het ietsje aangepast naar mijn eigen smaak, maar vooral naar mijn eigen behoefte aan een stevig ontbijt in de ochtend ; -) Maartje is een triathlete en kan daarmee met recht een echte #fitgirl genoemd worden ; -) Daarnaast is ze ook een enorme inspiratiebron voor heerlijke plantaardige voeding en ze heeft ook nog eens een prachtig boek geschreven (plantaardig presteren; over (sport-)voeding voor iedereen). Plantaardig presteren prijkt hier trots in de boekenkast en ik maak er geregeld een heerlijk recept uit!

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 90g havermout
  • 150ml plantaardige melk
  • 2 lijnzaad ‘eieren’ (20 gram lijnzaad + 6 eetlepels water)
  • 1tl dadelstroop
  • 1tl kaneel
  • 1el pindakaas (ongeveer 20 gram)
  • 1tl vanillepoeder
  • 1tl bakpoeder
  • snufje zout
  • Voor de topping:
  • 1 banaan
  • 25g pure chocolade
  • 15g pindakaas
  • 15g hazelnoten
  • maple siroop

 

Instructies

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer de lijnzaad en het water door elkaar. Zet apart in een bakje zodat er een pappige substantie ontstaat

 

Stap 2
Prak de banaan met een vork. 

Roer de havermout, kaneel, bakpoeder,vanille, pindakaas, dadelstroop en melk door de geprakte banaan.
Voeg nu ook de flax egg toe en roer het geheel goed door.
Neem twee ovenbestendige schaaltjes en verdeel het havermout mengsel hierin.

 

Stap 3
Hak de pure chocolade en de hazelnoten grof.

Snij een banaan in de lengte door midden en leg deze over de bodem.
Bestrooi met de chocolade en de hazelnoten.
Verdeel met een vork wat pindakaas over de bovenkant.
Sprenkel wat agave siroop over de bovenkant, dit zorgt ervoor dat de banaan beter kan karameliseren.

Stap 4
Bak de havermout in 25 minuten in het midden van de oven.

People Who’ve Made This

Meer recepten

Gezonde pannenkoeken

Gebakken havermout met zomerfruit

Ontbijt smoothies