Pannenkoek rolletjes

Servings

24 rolletjes

Ready In:

20 minuten

Pannenkoek rolletjes

Dit gerecht maken wij speciaal voor de brunch tijdens de paasdagen, maar het is natuurlijk voor elke willekeurige brunch of lekker in het weekend fantastisch om op tafel te zetten! 

Wat ook leuk is, is dat het bij uitstek geschikt is om samen met je kinderen te maken. De prikkertjes vullen (blaadjes erop schuiven, rolletje erop en dan het tomaatje) is iets dat mijn kinderen heel leuk vinden, maar ook het beleggen van de pannenkoekjes en dan oprollen is een leuke activiteit! Echt gezellig dus!

Ik vermoed dat dit dus echt een favoriet wordt hier in huis.

Dit recept werd gemaakt in opdracht van de Vegetariërsbond voor het project ‘Allerhandig’, waarin verschillende (food)bloggers gevraagd worden om de Allerhande te veganizen.
Het volledige e-book met alle recepten vindt je hier.

 

Ingrediënten

  • 1/4 pak Vegan pannenkoekenmix (bv Koopmans origineel)

  • 250ml sojamelk (de extra eiwitten in sojamelk helpen de pannenkoeken goed binden)

  • 1 el Organ ei-vervanger (optioneel)

  • 12 cherrytomaten

  • 4 plakken plantaardige kaas

  • 8 vegan ham plakjes (Qorn)

  • 150 g ah ei-vrij salade

  • 15 g verse basilicum

  • cocktail prikkers 

Instructies

Stap 1

Maak het pannenkoeken beslag door de mix in de blender te mengen met de sojamelk en de ei vervanger.

Stap 2

Bak de pannenkoeken in een scheutje olie, bakboter, of als je en goede anti aanbak laag hebt wellicht zo in de pan.

Stap 3

Beleg de pannenkoeken met de plakjes vegan kaas en vegan ham en besmeer met de ei-vrij salade. Rol op en snij in rolletjes.

Stap 4

Pak de cocktail prikkers en prik een blaadje basilicum er aan, vervolgens het rolletje en dan een gehalveerd cherry tomaatje.

 

Stap 5

GENIET!

People Who’ve Made This

More Recipes

Havermout appeltaartje

'yoghurt' met muesli

Fruitsalade