Midden Oosterse linzensoep
Servings
3-4
Ready In:
40min
Midden Oosterse linzensoep
Ik ben gek op de smaken van het Midden Oosten. De geuren, de kleuren, de warmte, alles! De Libanese keuken is mijn favoriet, maar ik maak eigenlijk bijna nooit tijd om er uit te koken. Jaren geleden waren wij op vakantie bij vrienden die destijds in Amman (Jordanië) woonden en zij namen ons mee naar de beste restaurants uit de stad. Er ging een wereld voor mij open. Als echte Twentse ging mijn kennis van de Arabische keuken niet echt veel verder dan kebab en shoarma 😉 Maar we hebben heerlijk gegeten! Een paar jaar later gingen we terug en hoewel ik zou willen zeggen dat ik eigenlijk er heen wilde om onze vrienden te bezoeken, wilden we eigenlijk stiekem gewoon heel erg graag terug naar het eetcafeetje van Hashems 😀

Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1el baharat
- 200g rode linzen
- 750ml bouillon (of meer, maar ik hou van ‘soep’ die op stamppot lijkt ?)
- 1 blik tomatenblokjes
- optioneel: Violife feta
Instructies
Stap 1
Fruit de ui en knoflook aan
Stap 2
Doe de eetlepel baharat erbij en roer 2-3 minuutjes goed door, totdat het flink begint te geuren.
Stap 3
Doe de linzen in de pan en voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe
Stap 4
Laat een half uur zachtjes doorkoken
Stap 5
Top met wat violife feta block