Indiase bonen curry

Servings

4

Ready In:

25min

Indiase bonen curry

Bonen curry is een heerlijke en makkelijke manier om meer bonen te eten en ook wat extra overgebleven groente op te maken die je nog in je koelkast hebt. Bijna alles kan er wel bij, dus ga lekker los. Door het gebruik van de kruiden ruikt je hele keuken ook nog eens super lekker!! Hmmm.. Alleen al bij het opschrijven van dit recept kan ik het bijna ruiken. Echt heerlijk! Ik hou van curry’s. Voornamelijk omdat ze zo makkelijk zijn. Echt foolproof. Maar ook omdat je dus je restjes op kan maken en omdat ze door bijna iedereen lekker gevonden worden. 

Ingrediënten

  • 2  blikken (800g) kidney bonen 
  • 2 el garam masala
  • 1 tl komijn zaad
  • 1 tl gemberpoeder of 1cm vers geraspte gember
  • 2 knoflook tenen
  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • 1 blik (400g) tomatenblokjes 
  • overige groenten die je nog hebt. wellicht een courgette, of aubergine of extra tomaat, wat paprika of zelfs spinazie. Het maakt niet uit 😉
  • 400g zilvervlies rijst

Instructies

Stap 1

Was de groentes. Laat de bonen uitlekken en spoel goed af. Snij de ui fijn, pers de knoflook en snij ook de overige groente. 

Stap 2

Kook de rijst volgens de verpakking.

Stap 3

Doe een scheutje olijfolie in de pan (voor olievrij, gebruik dan alleen een scheutje water) en fruit de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de overige kruiden toe en bak ongeveer 1-2 minuten totdat het lekker begint te ruiken. 

Stap 4

Voeg alle overige ingrediënten toe en doe het deksel op de pan. Laat zo’n 15 minuten minimaal sudderen.

Stap 5

Serveer met de rijst. Eventueel kan je nog wat verse koriander toevoegen als je team koriander bent 😉

People Who’ve Made This

Meer recepten

Spierballen pasta

Hartverwarmende stoofpot

Spaanse omelet