Hartverwarmende stoofpot

Servings

4

Ready In:

30min

Hartverwarmende stoofpot

Dit is misschien wel mijn meest favoriete gerecht. In de winter staat dit bijna wekelijks op tafel, maar ook ‘s zomers kan ik het niet laten dit zo af en toe te maken (hoewel ik dan wel wat minder behoefte heb aan stoofpot dan ‘s winters haha). 
Ik hou enorm van de heerlijke verwarmende smaak van deze stoofpot met Midden-Oosterse kruiden. Hij is heerlijk van smaak, vullend, vol met eiwitten, vitamines, mineralen en alles wat je maar zoekt in een lekkere en gezonde maaltijd. Daarnaast is hij door het gebruik van een gezonde vleesvervanger ook nog eens heel geschikt voor beginnende veganisten of wanneer je samen met omnivoren eet. De vegan shoarma geeft een lekkere vullende bite aan de stoofpot en zorgt er voor dat je helemaal geen vlees mist, als je dat al zou doen natuurlijk. Long story short, hij is gewoon overheerlijk! Mijn absolute lievelingsgerecht op dit moment. Wil je geen vleesvervangers gebruiken? Dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Ook met een extra blik bonen ipv vegan shoarma is dit overheerlijk!
Daarnaast is het ook nog eens super easy om in asociaal grote hoeveelheid te koken 😉 Vandaar dat ik dit zelf graag kook bij verjaardagen of op andere moment waarop ik voor veel mensen avondeten moet maken.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pakje vegan shoarma
  • 400g pompoen 
  • 400g zoete aardappel 
  • 2 tomaten
  • 1 blik bruine bonen (400g)
  • 1 blik 400ml kokosmelk
  • 2 el baharat
  • 1 tl harissa
  • 300g volkoren couscous

 

Instructies

Stap 1

Was de groentes. Snij de ui fijn en pers de knoflook uit.

Stap 2

Bereid de couscous volgens de verpakking

Stap 3

Doe een scheutje olijfolie in de pan (voor olievrij, gebruik dan alleen een scheutje water) en fruit de ui en knoflook aan. 

Stap 4

Voeg de shoarma toe aan de pan en vervolgens ook de baharat kruiden. Bak dit even een paar minuten samen op (3-5 minuten ongeveer)

Stap 5

Vervolgens voeg je alle overige ingrediënten toe. Dus de groentes, de bonen, de kokosmelk en de harissa. Laat langzaam sudderen totdat de groentes gaar zijn. Als je diepvries groentes hebt gebruikt zal dit iets sneller zijn dan bij verse 🙂 Prik er gewoon even met je vork in om te kijken of ze al zacht zijn.  
Serveer met de couscous en evt wat verse munt.

People Who’ve Made This

Meer recepten

Spierballen pasta

Indiase bonen curry

Spaanse omelet