Gezonde ontbijt pannenkoekjes

Servings

2

Ready In:

20min

Gezonde havermout pannenkoeken

What’s not to like? Toen wij net plantaardig gingen eten was ik bang dat het pannenkoeken tijdperk voorbij was. Ik bedoel, zonder melk en eieren kan je geen pannenkoeken maken toch? 
WRONG!! Met dit recept maak jij heerlijke pannenkoeken en ze zijn nog gezond ook! En zeg nou zelf, zo’n dikke stack 
American pancakes met van die dikke druipers erlangs, dat ziet er toch uit om je vingers bij af te likken? Ik maakte deze vanmorgen terwijl de kinderen boven aan het spelen waren. Het duurde echter niet lang voordat ze beneden kwamen met de mededeling: ‘mama, ik ruik iets…’ Heerlijk hoe lekker suggestief die kinderen kunnen zijn en hoe blij ze kunnen worden van dit soort lekkere maaltijden. Trouwens, niet alleen de kinderen genieten hier van. Ook ikzelf en mijn man kunnen letterlijk onze buik rond eten met deze pannenkoeken hahaha.

 

Ingrediënten

Pannenkoeken

  • 200g havermout
  • 2 bananen
  • 2tl kaneel
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 400ml plantaardige melk (bij voorkeur soja, want dan bindt het beter)
  • 1 snufje zout (0ptioneel
  • kokos olie of bakboter om in op te bakken

Toppings

  • 4 el plantaardige yoghurt (bijvoorbeeld met kokos smaak)
  • 2 handjes (bevroren) zomerfruit

Instructies

Stap 1

Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een blender en maak er een pannenkoekenmix van. 

Stap 2

Verwarm wat olie of bakboter in de pan op middelhoog vuur en doe een flinke lepel in de pan. Druk een beetje plat en duw een beetje in een ronde vorm. 

Stap 3

Zodra je met een spatel goed onder de pannenkoeken door kunt en hij dus niet meer aan de pan blijft plakken, draai je de pannenkoek om. Hoe lang dit duurt is erg afhankelijk van hoe dik je pannenkoek is en hoe hoog je het vuur hebt staan. Ik zelf heb bij voorkeur het vuur vrij laag zodat de pannenkoeken niet aanbranden en dan maak lekker dikke pannenkoeken 😉 Maar het is up to you. 

Stap 4

Ga even zo door en maak een lekkere dikke stapel pannenkoeken. Ondertussen kan je in een ander pannetje het zomerfruit (ontdooien en) opwarmen. 

 

Stap 5

Verdeel de toppings over je pannenkoek. Eerst de yoghurt en daarna het fruit. Ben je een echte fan van zoet? Gebruik dan ook nog een klein scheutje Maple siroop.

More Recipes

Havermout appeltaartje

'yoghurt' met muesli

Fruitsalade