Gezonde Mac ‘n Cheese
Servings
2
Ready In:
40min
Mac ‘n Cheese
Everybody’s favorite comfort food, maar oooooh zo ongezond en dieronvriendelijk ;- ) Gelukkig heb ik nu een heerlijke Healthy vegan variant voor je!! All the comfy yummieness, met none of the guilt. Klaar om je tanden hier in te zetten?!
Ook Sytse, je favoriete groene broertje maakte hem en was instant fan. Snap ik wel. Hoe kan je ook anders? Hahahaha..
Oké let’s go!

Ingrediënten
- 200g bevroren spinazie
- 1/2 bloemkool
- 130g volkoren macaroni
- 1 citroen
- 30g cashew noten
- 8 papadews (van die zoete rode pepers uit een glazen pot)
- 250ml ongezoete plantaardige melk
- Snufje zout
- 1/2tl ui poeder
- 2el edelgist vlokken
- 1tl knoflook poeder
- 1el mosterd
- 3el paneermeel
Instructies
Stap 1
Kook de macaroni volgens de verpakking. Snij de bloemkool in hele fijne roosjes en kook beetgaar in een paar minuten. Verwarm de oven voor op 200′
Stap 2
Pak een grote ovenschaal en verdeel de spinazie over de bodem. Giet de macaroni af en doe die er bovenop.
Stap 3
Maak je kaassaus door alle overige ingrediënten (incl de boerenkool, maar exclusief de paneermeel) in een grote blender te doen en hier een saus van te maken. Giet de saus over de macaroni heen.
Stap 4
Verdeel de paneermeel over de bovenkant van de ovenschotel en bak in ongeveer 10-15 af in de oven totdat het paneermeel mooi goud bruin wordt.
People Who’ve Made This
“Het is heerlijk. Heb er iets meer papadews in gedaan. Morgen eten we dit weer!”