Vegan in Den Haag

 

Afgelopen zondag had ik met een van mijn beste vriendinnen afgesproken in haar woonplaats voor een dagje ‘Vegan in Den Haag’, wat er op neer komt dat we vooral heel erg veel gingen eten! Normaal gesproken gaan wij tweeën jaarlijks ongeveer op een city trip, maar door de afgelopen periode met Corona was het afspreken wat bemoeilijkt en zagen we een city tripje al helemaal niet zitten. Dat betekende dat we elkaar voor het laatst in december 2019 (?!) gezien hadden! Echt waar!

De nood was dus hoog, dus tufte ik in mijn Fiatje naar Den Haag om me een hele dag tegoed te doen aan al het vegan lekkers wat deze stad te bieden heeft!
Dat begon meteen bizar goed.

Irene was namelijk die dag daar voor al naar Monster gereden om bij My Cakes vegan tompouce te halen. Hmmm… heerlijk! En dat terwijl ik zelf al als verrassing bij Hupsacake  in Arnhem lions mee had genomen 😉 Ik heb maar over mijn hart gestreken en die achtergelaten bij Irene.

vegan tompouce

Op pad!

Na de tompouce konden we er tegenaan en gingen we de stad in! We gingen alles lekker lopen, wat zo groot is Den Haag nou ook weer niet, en nouja, we wilden veel eten hahahaha. Dus dan is een beetje lopen goed voor je!

Als eerste kwamen we terecht bij Plenty. Dit is een plek waar ze heerlijke koffietjes hebben en vegan ontbijt, lunch en huisgemaakte cake! Irene koos voor een heerlijk broodje met Tempeh en ik ging voor de zomerpannenkoekjes met fruit. Zoooo lekker!

Vervolgens bedacht Irene zich dat ze een Vegan friendly plek kende waar ze vegan milkshakes serveerden. I mean….. YEAHHH! Dus we gingen op weg naar Haley’s Comet breakfast club. Wederom echt een super leuke plek en ze bleken niet alleen een vegan milkshake te hebben, maar ook nog allerlei andere vegan gerechten. Echt super leuk dus als je met een gemengd gezelschap bent. Een medewerker (of de eigenaresse, ik weet het eigenlijk niet, haha) kwam nog even trots (en terecht!) uitleggen dat ze bijna helemaal vegetarisch zijn. Ze hebben maar een gerecht met vlees, namelijk bacon. Irene en ik vielen wel lichtelijk van onze stoel toen we hoorden waarom er bacon op het menu stond hahahaha.. Want ja, dat werd altijd op gegeten, dus het is zo lekker anti waste enzo. Nouja, we waren in een goede bui en niet echt in de mood voor een discussie dus we hebben het er maar even bij gelaten 😉 Maar even ter verduidelijking nu, voedselverspilling gaat natuurlijk niet alleen over hoeveel eten er weggegooid wordt, het gaat er ook om hoeveel grondstoffen er nodig zijn om eten te produceren en laten we even duidelijk zijn dat bacon nou niet bepaald milieu vriendelijk is. Ook niet als het helemaal opgegeten wordt 😉 Plus, het was een levend dier enzo, dus echt diervriendelijk is het ook niet. Wil je meer weten over de verschillende redenen om voor plantaardig te kiezen? Kijk dan eens bij dit blog.

Maar goed, kudoo’s for trying en als je de menu kaart ziet op de foto’s hieronder dan zie je dat er heerlijke dingen op staan. We hebben allemaal een bepaalde weg afgelegd om meer kennis op te doen rondom de verschillende redenen om meer of volledig plantaardig te eten, dus no judgement. Volgende keer zal ik mijn best doen om meteen ter plekke wat meer informatie te verschaffen, maar het lukt ook niet altijd om in die rol te stappen. Ga er vooral wel eens kijken zou ik zeggen 😉

Na deze milkshake (die, eerlijk is eerlijk, eerder een beetje aanvoelde als een smoothie) besloten we dat het wel weer tijd was voor iets ‘taart’erigs hahahaha.. Want we hadden wat te vieren aangezien we elkaar na bijna 3/4 jaar weer zagen! Op naar Quench dus! Hier verkopen ze heerlijke drankjes, broodjes en ook lekkers van Epicurieus. Irene koos de regenboog taart en ik de mergpijp. Mijn god, wat was ik in de zevende hemel. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een mergpijp heb gegeten, maar wow wat was deze lekker!

Tijd om te winkelen ipv non stop te eten

Poeh, inmiddels hadden we gelukkig ook al bijna 10.000 stappen gezet, want anders knalde ik zo’n beetje uit m’n broek inmiddels, maar we konden er nog tegenaan!

Ik had een heel boodschappenlijstje meegekregen van vrienden en bekenden om te gaan winkelen bij Veggie4u. De meest fantastische supermarkt van Nederland! Ik heb van alles in huis gehaald, van Linda Mc Cartney worsten, tot Gouda’s Glory creamy cheeze style saus, tot spekkoek, tot marshmallows, tot vanalles!

Aangezien dit allemaal niet te tillen was en er bevroren producten bijzaten moesten we dus eerst weer even terug naar Irene haar huis. Oh wat lijkt het me fijn om zo lekker in Den Haag te wonen. Niet dat ik zelf niet fijn woon hoor 😉 We hebben een heerlijk huis in Arnhem, maar goed.. Het gras is altijd groener bij de buren toch!

Diner??

Maar toen we bij Irene op de bank zaten kwamen we voor het grootste dilemma te staan… Namelijk, waar gaan we avondeten? Hahahahaha…
We hadden al een aantal opties bedacht, namelijk de vegetarische toko, of strandtent de kwartel, maar eigenlijk had ik gewoon zin in een flink bord comfort food en gingen we voor pizza!

Il Vesiuvio is de oudste nog bestaande pizzeria van Den Haag en al tientallen jaren in het bezit van dezelfde familie. Ze hebben allerlei soorten pizza’s op de kaart, maar doordat de bodem vegan is en ze vegan kaas aanbieden als optie kunnen ze eigenlijk alles plantaardig maken. Helaas hebben ze nog geen plantaardige vlees vervangers, maar eerlijk gezegd miste ik die ook niet op mijn pizza. En nu komt het beste…. Het stokbroodje kruidenboter is standaard vegan!! Waaaaahhh!!! Het was zo leuk en zo lekker om weer eens in een echte pizzeria te zitten met Andrea Bocelli op de speaker en flessen aan het plafond. We zaten er geheel Corona Proof volledig ingebouwd met plexiglas en ik heb een heerlijke pizza vegetariana gegeten met artisjok (mijn lievelings topping op een pizza).

Zo, al met al een echte heerlijke dag dus! Wanneer mogen we weer? Hahahaha

PS, er zijn natuurlijk nog veel en veel meer vegan (friendly) plekken in Den Haag waar je goed terecht kan.
Onderweg kwamen we er nog veel tegen en we zijn niet eens echt ergens naar op zoek gegaan, maar liepen er gewoon langs. Echt ik hou van die stad! Wat een heerlijke vibe! Volgende keer toch ook maar even langs het strand, want dat miste ik nu wel. Anyway, check vooral ook even deze plekken: